Insomnia je osnovana 2003. godine u Beogradu. Studio je nastao kao plod višegodišnje zajedničke saradnje mladih beogradskih dizajnera koji sada zajedno sa timom stručnih saradnika čine kreativni i produkcioni pogon studija.

Osnovni koncept pod kojim studio radi je želja da svetu oko sebe ponudi inovativne i tržišno-perspektivne proizvode. Insomnia se kroz svoje delovanje aktivno bavi i podizanjem društvene svesti. Uspeli smo da se pozicioniramo kao jedan od vodećih studija za industrijski dizajn u Srbiji.

Pored usluga industrijskog dizajna, studio se bavi i pružanjem usluga grafičkog dizajna, brand developmenta, konsaltinga i advertajzinga. Akcenat je prvenstveno zbog tržišno-ekonomskog potencijala Srbije stavljen na product design, i to iz segmenta FMCG (Fast Moving Consumer Goods – roba široke potrošnje).

Insomnia pruža usluge supervizije i tehničkog nadzora u svim sferama koje pokriva industrijski dizajn.

U praksi, to se odnosi na konstantno praćenje projekta od ideje do finalne produkcije, tj. od idejnog rešenja do nulte serije. Deo poslovne politike je i povezivanje klijenta sa podizvođačima vezanim za projekat. Studio ima direktne kontakte sa svim referentnim kućama iz sveta tehnologije, štampe i produkcije. Tendencije studija Insomnia su da proširi svoje polje delovanja na širi region i da pored trenutnih aktivnosti intenzivira razvoj industrijskog i total dizajna i u drugim proizvodnim segmentima.